Home » Veelgestelde-vragen

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het?

De eerste stap is het in kaart brengen van de gewenste licenties. Op deze website is een overzicht te vinden van de gebruikte Microsoft Volumelicenties die wij aanbieden. Onze specialisten helpen u hier graag bij. Uit ervaring weten wij dat naast de besparing op de tweedehands licenties er ook kansen liggen op het efficiënt inkopen van de licenties.

Op basis van een accuraat overzicht van de benodigde licenties zal Vidasoft een offerte uitbrengen. Na getekend akkoord op de offerte ontvangt u uiteraard een factuur en zorgen wij ervoor dat alle noodzakelijke leveringsdocumenten worden gestuurd. Na betaling van de factuur bent u –net als bij de aanschaf van een regulier product- eigenaar van de software.

Hoe gaat de transactie in zijn werk?

Nadat u de factuur betaald hebt, ontvangt u van ons de levering. Dit kan op schijf, maar indien u zelf toegang hebt tot een downloadcenter van een leverancier (bij Microsoft VLSC), krijgt u van ons de relevante codes (in geval van Microsoft de KMS code). Dit kunt u gebruiken om zelf een image te bouwen. Mocht u geen toegang hebben tot een download center zoals Microsoft VLSC, kunnen wij u de software
leveren.

In welke taal wordt de software geleverd?

Onze gebruikte Microsoft licenties zijn Volume licenties, deze licenties kunnen worden geleverd in de beschikbare taal. Dit kan naast Nederlands ook Engels, Frans of Duits zijn. worden in vrijwel elke taal geleverd.

Wat is de herkomst van de licenties?
De licenties zijn afkomstig van veelal Nederlandse en Europese bedrijven, die licenties te veel hebben door inkrimping/reorganisaties of die over zijn gegaan naar de laatste versies of de stap hebben gemaakt naar de Cloud en hierdoor de on-
premise licenties niet meer gebruiken. Ook koopt Vidasoft licenties van failliete bedrijven. Vidasoft garandeert dat de herkomst van de licenties het EU-gebied is. Dit is een vereiste om tweedehands licenties aan te kopen en te verkopen.
Waarom zou ik gebruikte Microsoft licenties kopen?

Bij een inventarisatie van uw licentiepositie kan blijken dat u licenties te kort komt. Nieuw kopen is dan de eerste mogelijkheid waar uw partners mee zullen komen. Dit is echter ook de duurste mogelijkheid. Als u behoefte heeft aan de nieuwste versies, kunt u er voor kiezen om “nieuw” gebruikte licenties te kopen. VidaSoft
beschikt over de laatste versies maar dan al eerder gebruikt door een ander organisatie. Dit kan al snel 50% besparing opleveren. Het is ook mogelijk om oudere versies te kopen. Ook deze licenties worden aangeboden door Vidasoft. Koopt u bij Vidasoft gebruikte Microsoft licenties, bijvoorbeeld Office 2021 of de laatste
versie van SQL Server of RDS CALs dan bespaart u veel geld ten opzichte van nieuwe licenties.

Is er een risico verbonden aan gebruikte licenties?

Nee. Gebruikte licenties zijn even goed als nieuwe licenties. Ook het aanschafproces kent geen risico’s. De jurisprudentie is duidelijk en Vidasoft verstaat haar vak. Wij zorgen ervoor dat de verkoop/aankoop netjes en volgens de regels verloopt.

Mijn bedrijf is niet complaint met Microsoft, kan ik een tweedehands licentie aankopen om het probleem te verhelpen?
Ja. Bedrijven mogen wettelijk tweedehands licenties kopen wanneer ze niet compliant zijn. Veelal blijkt deze incompliance na een “friendly” audit door een aan Microsoft gelieerd bedrijf of door een BSA audit. In dit soort gevallen is het aan te raden om tweedehands licenties aan te schaffen. Immers, bij Microsoft kunt u alleen de laatste (duurdere) versies aanschaffen, terwijl de incompliance ook over oudere versies gaat. Onnodig te zeggen dat softwareleveranciers u deze mogelijkheid niet aanbieden of vermelden.  Microsoft geeft vaak aan dat het verboden is, maar laat u niet misleiden: de wetgeving en jurisprudentie is duidelijk en ook softwareleveranciers dienen zich hieraan te houden.
Welke Microsoft producten hebben we te bieden?

Blader door onze licentie productcategorieën om alle licenties zoals Office, Windows Server, RADS CALs en SQL te zien. Dit omvat vrijwel alle edities van Office en Microsoft SQL Server, Exchange en Windows Server producten. We hebben ook meer gespecialiseerde toepassingen, zoals Project, Visio, Visual Studio, Dynamics CRM etc.

Hoelang zal Microsoft producten blijven ondersteunen?

Ik wil graag een eerdere versie van een product kopen zoals Microsoft Office 2010, omdat ik nog geen reden heb om over te stappen naar een nieuwere versie. Hoelang zal Microsoft deze producten blijven ondersteunen? U kunt deze informatie vinden op de website van Microsoft.

Kunnen de licenties gebruikt worden in alle branches?

Ja, de door Vidasoft geleverde licenties kunnen in alle branches worden gebruikt.

Heb ik een abonnement nodig?

Nee. De gebruikte Microsoft licenties zijn eeuwigdurende, eenmalige, levenslange licenties. Een abonnement of maandelijkse betaling(en) zijn niet van toepassing. Met een enkele betaling geniet u levenslang van de licentie.