Dienstverlening voor curators

Home » Nieuws » Dienstverlening voor curators

17 feb, 2023

Vaak blijven software van hoge waarde onaangeroerd tijdens het faillissement van een bedrijf. Dit kan te wijten zijn aan verschillende redenen die we in onze ervaring hebben waargenomen.

Gebrek aan licentiebeheer:

Wanneer de IT-adviseur die verantwoordelijk was voor het licentiebeheer het bedrijf heeft verlaten, kan het moeilijk zijn voor de curator om inzicht te krijgen in de licenties. Tegenwoordig zijn de meeste softwarelicenties online beschikbaar, vooral bij grote bedrijven, wat de complexiteit vergroot.

Waardebepaling van software:

Het vaststellen van de waarde van software is een complex proces, zelfs als er een inventarislijst beschikbaar is. Het begrijpen van de waarde van softwarelicenties kan uitdagend zijn vanwege de vele factoren die hierbij komen kijken.

Bij Vidasoft begrijpen we deze uitdagingen en willen we u graag kosteloos bijstaan! Als er geen gedetailleerdere gegevens beschikbaar zijn, nemen wij contact op met de softwarefabrikant om te achterhalen welke software het bedrijf gebruikte en mogelijk kan worden verkocht. Op basis van deze informatie kunnen wij u een bod doen op de bestaande softwarelicenties.

Wij begrijpen het belang van het maximaliseren van de waarde van de software-assets van een failliet bedrijf. Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe wij u kunnen helpen bij het benutten van de waarde van ongebruikte softwarelicenties tijdens de liquidatie van een bedrijf. Een rechtstreekse aanvraag is in te dienen via deze pagina: Licenties verkopen