Home » Microsoft Windows Server » Windows Server 2012 (2 Core)

Microsoft Windows Server 2012 (2 core)

Voor optimaal serverbeheer

Windows Server 2012 (2 core) is een server-versie van Windows ontwikkeld door Microsoft. Windows Server 2012 (2 core) biedt in vergelijking met voorgaande versies veel innovatieve verbeteringen. Bovendien zijn de veiligheid en infrastructuur sterk verbeterd. Windows Server staat bijvoorbeeld ook bekend om zijn flexibele beheer. Het is eenvoudig om gebruikersgroepen in te richten, toestemmingen te verlenen en programma’s te installeren.

Windows Server 2012 2 Core

Wat zijn de voordelen van Windows Server 2012 (2 core)?

Hier zijn enkele voordelen van Windows Server 2012:

Kostenbesparing
Door het gebruik van 2-core licenties kunnen organisaties profiteren van een kostenefficiënt licentiemodel, vooral op servers met veel cores. In plaats van te betalen voor het aantal processors, betalen ze alleen voor het aantal cores dat wordt gebruikt, waardoor de licentiekosten mogelijk kunnen worden verminderd.

Flexibiliteit
De 2-core licentieoptie biedt meer flexibiliteit bij het inzetten van Windows Server 2012 op verschillende hardwareconfiguraties. Het maakt het ook eenvoudiger om virtuele machines te licentiëren op hosts met een variabel aantal cores.

Schaling
Met de 2-core licenties kunnen organisaties gemakkelijker servers met verschillende core-configuraties beheren, aangezien het aantal gelicentieerde cores kan worden aangepast aan de feitelijke hardware van de server.

Eenvoudige licentieverlening
In plaats van te moeten tellen hoeveel processors zich in het systeem bevinden en het aantal licenties dienovereenkomstig te berekenen, kunnen organisaties eenvoudig het aantal fysieke cores tellen en licenties kopen op basis van dat aantal.

Wat is nieuw bij Microsoft Windows Server 2012?

Onderstaande zijn de nieuwe functies die geïntroduceerd zijn in Microsoft Windows Server 2012:

Metro-gebruikersinterface
Windows Server 2012 introduceerde de Metro-gebruikersinterface, vergelijkbaar met die van Windows 8. Hoewel dit een visuele verandering was, werden de meeste serverbeheertaken uitgevoerd via Server Manager en andere traditionele hulpprogramma’s.

Server Core
Server Core was al beschikbaar in eerdere versies, maar in Windows Server 2012 werd het aanzienlijk verbeterd en uitgebreid. Server Core is een geïnstalleerde optie die een minimale GUI biedt en is ontworpen om de aanvaloppervlakte van de server te minimaliseren en de prestaties te verbeteren.

Hyper-V 3.0
Windows Server 2012 introduceerde Hyper-V 3.0, een geavanceerd virtualisatieplatform. Het bracht belangrijke verbeteringen op het gebied van virtualisatie, waaronder ondersteuning voor Live Migration, waardoor je virtuele machines kunt verplaatsen tussen fysieke hosts zonder downtime. Ook introduceerde het de mogelijkheid om VM’s te clonen en geavanceerde geheugenfuncties zoals Dynamic Memory en NUMA-ondersteuning.

Opslagverbeteringen
Windows Server 2012 bracht Storage Spaces, een nieuwe functie waarmee je flexibele, schaalbare en gedistribueerde opslagpools kunt creëren zonder afhankelijkheid van dure opslagapparaten. Het bood ook Data Deduplication voor het efficiënter opslaan van gegevens.

ReFS (Resilient File System)
Windows Server 2012 introduceerde ReFS, een nieuw bestandssysteem dat is ontworpen voor hoge beschikbaarheid en gegevensintegriteit. ReFS is vooral nuttig voor grote opslagomgevingen.

Dynamic Access Control (DAC)
DAC is een nieuwe functie die geavanceerdere beheermogelijkheden biedt voor toegangscontrole tot bestanden en mappen. Hiermee kunnen beheerders toegangsrechten op basis van metadata toepassen in plaats van traditionele toegangscontrolelijsten (ACL’s).

DirectAccess
Windows Server 2012 bracht verbeteringen aan DirectAccess, waardoor het gemakkelijker werd om beveiligde externe toegang voor gebruikers mogelijk te maken zonder dat ze een VPN-verbinding hoeven te gebruiken.

Web Application Proxy
Deze functie biedt beveiligde externe toegang tot webtoepassingen en -services voor externe gebruikers.

Windows PowerShell 3.0
Windows Server 2012 werd geleverd met PowerShell 3.0, waardoor systeembeheerders krachtige geautomatiseerde scripts konden maken en beheren.

Tot wanneer worden de licenties van Microsoft Windows server 2012 ondersteund?

De ondersteuningscyclus voor Microsoft Windows Server 2012 wordt bepaald door het beleid van Microsoft voor productlevenscycli. De levenscyclus van een product omvat twee belangrijke fasen: de Mainstream-ondersteuning en de Extended-ondersteuning. Hier zijn de belangrijke datums met betrekking tot de ondersteuning van Windows Server 2012:

Mainstream-ondersteuning
De Mainstream-ondersteuning voor Windows Server 2012 begon op 9 oktober 2012 en duurde vijf jaar. Tijdens deze fase bood Microsoft regelmatig beveiligingsupdates, bugfixes, verbeteringen en technische ondersteuning voor het product.

Extended-ondersteuning
Na de Mainstream-ondersteuning kwam de Extended-ondersteuning, die begon op 10 oktober 2017 en naar verwachting vijf jaar zal duren. Tijdens deze periode ontvangt het product nog steeds beveiligingsupdates, maar geen nieuwe functies of ontwerpwijzigingen. Na de Mainstream-ondersteuning kwam de Extended-ondersteuning, die begon op 10 oktober 2017 en naar verwachting vijf jaar zal duren. Tijdens deze periode ontvangt het product nog steeds beveiligingsupdates, maar geen nieuwe functies of ontwerpwijzigingen.

Windows Server 2012 (2 core) licenties

Maak een keuze uit de onderstaande Windows Server licenties.

Aanbod licenties
De onderstaande licentie(s) zijn verkrijgbaar vanuit Vidasoft. Dit betreffen tweedehands Microsoft volumelicenties en zijn tegen aantrekkelijke tarieven leverbaar.

Windows Server 2012 Standard (2 Core)
Windows Server 2012 Datacenter (2 Core)

Staat de gewenste licentie er niet tussen?
Neem contact op met de licentiespecialisten van Vidasoft. Wij staan u graag te woord.