Home » Microsoft Windows Server » Windows Server 2008

Microsoft Windows Server 2008

Voor optimaal serverbeheer

Windows Server 2008 is een server-versie van Windows ontwikkeld door Microsoft. Windows Server 2008 biedt in vergelijking met voorgaande versies veel innovatieve verbeteringen. Bovendien zijn de veiligheid en infrastructuur sterk verbeterd. Windows Server staat bijvoorbeeld ook bekend om zijn flexibele beheer. Het is eenvoudig om gebruikersgroepen in te richten, toestemmingen te verlenen en programma’s te installeren.

Windows Server 2008

Wat zijn de voordelen van Windows Server 2008?

Hier zijn enkele voordelen van Windows Server 2008:

Verbeterde beveiliging
Windows Server 2008 introduceerde een reeks beveiligingsverbeteringen om de serveromgeving beter te beschermen tegen bedreigingen. Functies zoals Network Access Protection (NAP), BitLocker Drive Encryption, Read-Only Domain Controller (RODC) en verbeterde firewallmogelijkheden hielpen de veiligheid te vergroten.

Server Core
Windows Server 2008 introduceerde Server Core, een geïnstalleerde optie met een minimale GUI-interface. Server Core was ontworpen om het aanvalsoppervlak te minimaliseren en de prestaties te verbeteren door alleen de essentiële onderdelen van het besturingssysteem te installeren.

Hyper-V
Windows Server 2008 R2 introduceerde Hyper-V, een krachtige virtualisatieplatform dat het mogelijk maakt om meerdere virtuele machines op één fysieke server uit te voeren. Hiermee konden organisaties hun hardware efficiënter gebruiken en de consolidatie van servers vergemakkelijken.

Windows PowerShell

Windows Server 2008 introduceerde de eerste versie van Windows PowerShell, een krachtige opdrachtregelshell en automatiseringsframework, waarmee systeembeheerders complexe taken en configuratiescripts konden maken en uitvoeren.

Active Directory verbeteringen
Windows Server 2008 bracht verschillende verbeteringen aan Active Directory, waaronder de mogelijkheid om de recycle bin te gebruiken om verwijderde objecten te herstellen, verbeterde groepsbeleidbeheer en een nieuwe functie genaamd Active Directory Federation Services (AD FS).

Internet Information Services (IIS) 7.0
Windows Server 2008 introduceerde IIS 7.0, een geavanceerde webserver die aanzienlijk verbeterde prestaties, beveiliging en beheermogelijkheden bood voor het hosten van websites en webtoepassingen.

Netwerkverbeteringen
Windows Server 2008 bevatte diverse netwerkverbeteringen, zoals verbeterde TCP/IP-stapel, verbeterde ondersteuning voor IPv6, Network Access Protection (NAP) en verbeterde VPN-mogelijkheden.

Failover Clustering
Windows Server 2008 bracht verbeteringen aan Failover Clustering, waardoor betere beschikbaarheid en veerkracht voor services en toepassingen werd geboden.

Wat is nieuw bij Windows Server 2008?

Onderstaande zijn de nieuwe functies die geïntroduceerd zijn in Microsoft Windows Server 2019:

Server Manager
Windows Server 2008 introduceerde Server Manager, een gecentraliseerde tool voor het beheer van serverrollen en -functies. Het bood een intuïtieve interface voor het installeren, configureren en beheren van serveronderdelen.

Network Policy and Access Services (NPAS)
Windows Server 2008 bracht Network Policy Server (NPS) en verbeterde Remote Access Services, waarmee beheerders netwerktoegangsbeleid konden afdwingen en veilige externe toegang konden bieden.

Windows Deployment Services (WDS)
Windows Server 2008 introduceerde Windows Deployment Services, waarmee geautomatiseerde implementaties van Windows-besturingssystemen mogelijk werden gemaakt via het netwerk.

Internet Information Services (IIS) 7.0
Windows Server 2008 bracht IIS 7.0, een geavanceerde webserver die aanzienlijk verbeterde prestaties, beveiliging en beheermogelijkheden bood voor het hosten van websites en webtoepassingen.

Active Directory verbeteringen
Windows Server 2008 bracht verschillende verbeteringen aan Active Directory, waaronder een verbeterd opslagsysteem, verbeterde replicatie en de mogelijkheid om Active Directory-databaseonderdelen offline te defragmenteren.

BitLocker Drive Encryption
Windows Server 2008 introduceerde BitLocker, waarmee gegevens op harde schijven werden versleuteld om de beveiliging te verbeteren, met name op serversystemen.

Windows Server 2008 licenties

Maak een keuze uit de onderstaande Windows Server licenties.

Aanbod licenties
De onderstaande licentie(s) zijn verkrijgbaar vanuit Vidasoft. Dit betreffen tweedehands Microsoft volumelicenties en zijn tegen aantrekkelijke tarieven leverbaar.

Windows Server 2008 Standard
Windows Server 2008 Enterprise
Windows Server 2008 Datacenter (1 Core)
Windows Server 2008 R2 Standard
Windows Server 2008 R2 Enterprise
Windows Server 2008 Datacenter R2 (1 Core)

Staat de gewenste licentie er niet tussen?
Neem contact op met de licentiespecialisten van Vidasoft. Wij staan u graag te woord.