Home » Microsoft Visual Studio » Visual Studio 2022

Microsoft Visual Studio 2022

Ontwikkelomgeving voor ontwikkelaars

Microsoft Visual Studio 2022 is een integrated development environment van Microsoft. Het biedt een complete set ontwikkelingstools om computerprogramma’s in diverse programmeertalen voor met name Windows-omgevingen te ontwikkelen.

Visual Studio 2022

Hoogwaardige applicaties te bouwen

Microsoft Visual Studio 2022 is een geavanceerde geïntegreerde ontwikkelomgeving die is ontworpen om ontwikkelaars en ontwikkelingsteams in staat te stellen efficiënt hoogwaardige applicaties te bouwen. Met een uitgebreide set tools, geavanceerde functies en naadloze integraties stelt Visual Studio 2022 ontwikkelaars in staat hun creativiteit de vrije loop te laten, workflows te stroomlijnen en uitzonderlijke softwareoplossingen te leveren op verschillende platforms.

Krachtige codebewerking en foutopsporing

Visual Studio 2022 biedt een krachtige code-editor die meerdere programmeertalen ondersteunt, waaronder C#, C++, JavaScript, Python en meer. De intelligente code-editor biedt functies zoals syntaxisaccentuering, codeaanvulling en coderefactoring, waardoor de productiviteit wordt verhoogd en de ontwikkelingstijd wordt verkort. Met de geïntegreerde debugger kunnen ontwikkelaars code doorlopen, variabelen inspecteren en problemen diagnosticeren, waardoor het gemakkelijker wordt om bugs te identificeren en op te lossen.

Flexibele applicatie-ontwikkeling

Met Visual Studio 2022 kunnen ontwikkelaars een breed scala aan applicaties maken, waaronder desktop-, web-, mobiele, cloud- en IoT-applicaties. De IDE ondersteunt verschillende frameworks en platforms, zoals .NET, ASP.NET, Xamarin, Node.js en Azure, waardoor ontwikkelaars de flexibiliteit hebben om de beste tools voor hun projecten te kiezen. Visual Studio 2022 biedt ook sjablonen, steigers en projectwizards, waardoor de ontwikkeling van applicaties wordt versneld en de tijd die wordt besteed aan repetitieve taken wordt verminderd.

Samenwerking en teamwork

Visual Studio 2022 bevordert samenwerking en teamwork tussen ontwikkelaars en ontwikkelteams. Het integreert met populaire versiebeheersystemen zoals Git en Azure DevOps, waardoor naadloze codesamenwerking en broncodebeheer mogelijk zijn. Met functies zoals live delen kunnen ontwikkelaars in realtime samenwerken, samen code bewerken en codebeoordelingen op afstand uitvoeren, waardoor de productiviteit wordt verhoogd en kennisdeling wordt bevorderd.

Verbeterde prestaties en productiviteit

Visual Studio 2022 is gebouwd met het oog op prestaties en biedt ontwikkelaars een snelle en responsieve ontwikkelomgeving. Het bevat functies zoals achtergrondcode-analyse en intelligente caching, waardoor de prestaties van de IDE worden geoptimaliseerd en ontwikkelaars in staat worden gesteld efficiënt te werken. De IDE biedt ook productiviteitstools zoals IntelliCode, dat AI-ondersteunde code-aanbevelingen biedt op basis van patronen en best practices, waardoor ontwikkelaars sneller hoogwaardige code kunnen schrijven.

Gestroomlijnde DevOps-integratie

Visual Studio 2022 kan naadloos worden geïntegreerd met de DevOps-tools en -services van Microsoft, waardoor organisaties moderne DevOps-praktijken kunnen toepassen. Het integreert met Azure DevOps en biedt mogelijkheden voor continue integratie, continue levering en geautomatiseerd testen. Met ingebouwde Docker-ondersteuning en Azure-containertools kunnen ontwikkelaars hun applicaties eenvoudig in containers plaatsen en in de cloud implementeren. Visual Studio 2022 omvat ook integratie van Azure-cloudservices, waardoor ontwikkelaars eenvoudig toegang hebben tot hun cloudbronnen en deze eenvoudig kunnen beheren.

Cross-platform ontwikkeling

Met Visual Studio 2022 kunnen ontwikkelaars platformonafhankelijke applicaties bouwen die gericht zijn op Windows, macOS, iOS, Android en Linux. Met tools zoals Xamarin kunnen ontwikkelaars native mobiele apps maken met behulp van gedeelde code op verschillende platforms, wat tijd en moeite bespaart. De IDE ondersteunt ook webontwikkeling met moderne frameworks zoals Angular, React en Vue.js, waardoor ontwikkelaars responsieve en schaalbare webapplicaties kunnen bouwen.

Samenvatting

Microsoft Visual Studio 2022 is de ultieme geïntegreerde ontwikkelomgeving voor moderne softwareontwikkeling. Met zijn krachtige mogelijkheden voor het bewerken en debuggen van code, flexibele ondersteuning voor applicatie-ontwikkeling, samenwerkingsfuncties, verbeterde prestaties, DevOps-integratie en platformonafhankelijke ontwikkelingstools, stelt Visual Studio 2022 ontwikkelaars in staat om op efficiënte wijze innovatieve en hoogwaardige applicaties te creëren. Of u nu werkt aan individuele projecten of samenwerkt binnen een team, Visual Studio 2022 biedt de tools en functies die nodig zijn om ideeën tot leven te brengen en uitzonderlijke softwareoplossingen te leveren.

Visual Studio 2022 licenties

Maak een keuze uit de onderstaande Visual Studio licenties.

Aanbod licenties
De onderstaande licentie(s) zijn verkrijgbaar vanuit Vidasoft. Dit betreffen tweedehands Microsoft volumelicenties en zijn tegen aantrekkelijke tarieven leverbaar.

Visual Studio 2022 Professional
Visual Studio 2022 Enterprise

Staat de gewenste licentie er niet tussen?
Neem contact op met de licentiespecialisten van Vidasoft. Wij staan u graag te woord.