Home » Microsoft System Center Server » System Center 2019

Microsoft System Center 2019

Beheer heterogene infrastructuur

Integreer het beheer van workloads op Windows Server, SQL Server, Linux, Azure Stack HCI, VMware en Hyper-V. Microsoft System Center is al meer dan 15 jaar de datacenterbeheertool voor grote ondernemingen. System Center heeft iets voor alle aspecten van het datacenter, of het nu gaat om planning, implementatie, bescherming, beheer of automatisering. Datacenterbeheer is complex met meerdere componenten op het gebied van rekenkracht, opslag en netwerken, maar is van vitaal belang voor de continue werking van een organisatie.

System Center 2019

Wat zijn de componenten van Microsoft System Center 2019?

Hier zijn enkele componenten van Windows System Center 2019:

System Center Operations Manager (SCOM)
SCOM is een uitgebreide monitoringoplossing waarmee je de gezondheid, prestaties, capaciteit en het gebruik van applicaties, workloads en infrastructuur in je datacenter kunt monitoren. Het biedt realtime waarschuwingen, prestatiegegevens en rapporten om je te helpen proactief problemen te identificeren en op te lossen.

System Center Orchestrator (SCO)
SCO is een automatiseringstool waarmee je datacentertaken kunt stroomlijnen en automatiseren. Het stelt je in staat om runbooks te maken en uit te voeren, dat zijn reeksen geautomatiseerde stappen, met behulp van native PowerShell-scripts. Dit helpt de efficiëntie te verbeteren, handmatige fouten te verminderen en repetitieve taken te versnellen.

System Center Virtual Machine Manager (SCVMM)
SCVMM is een krachtige beheertool voor gevirtualiseerde en softwaregedefinieerde datacenters. Hiermee kun je virtuele machines en services implementeren, configureren en beheren over je infrastructuur. SCVMM biedt een uitgebreide oplossing voor netwerken, opslag, computerbronnen en beveiliging in je gevirtualiseerde omgeving.

System Center Data Protection Manager (SCDPM)
SCDPM is een oplossing voor gegevensbeveiliging en back-up die je waardevolle gegevens helpt beschermen. Het biedt back-up-, opslag- en herstelmogelijkheden voor privé-cloudimplementaties, fysieke machines, clients en servertoepassingen. SCDPM zorgt voor gegevensintegriteit en beschikbaarheid, waardoor het risico van gegevensverlies wordt verminderd.

System Center Service Manager (SCSM)
SCSM is een geautomatiseerd hulpmiddel voor servicelevering dat helpt bij het oplossen van incidenten, wijzigingsbeheer en levenscyclusbeheer van bedrijfsmiddelen. Het helpt organisaties om efficiënt servicegerelateerde problemen te beheren en op te lossen, terwijl het volledige zichtbaarheid en controle biedt over de IT-servicelifecycle.

System Center Endpoint Protection (SCEP)
SCEP is een beveiligingsoplossing die client- en server-besturingssystemen beschermt tegen de nieuwste malwarebedreigingen. Het is gebaseerd op Microsoft Endpoint Configuration Manager (voorheen bekend als SCCM) en biedt eenduidige controle over beveiligingsconfiguraties en -beleid voor eindpunten.

Tot wanneer worden de licenties van Microsoft System Center Server 2019 ondersteund?

De ondersteuningscyclus voor Microsoft System Center 2019 wordt ook bepaald door het beleid van Microsoft voor productlevenscycli. Hier zijn de belangrijkste datums met betrekking tot de ondersteuning van System Center 2019:

Mainstream-ondersteuning
De Mainstream-ondersteuning voor System Center 2019 begon op 14 maart 2019 en duurt vijf jaar. Tijdens deze fase biedt Microsoft reguliere updates, beveiligingsupdates, bugfixes, en technische ondersteuning voor het product.

Extended-ondersteuning
Na de Mainstream-ondersteuning komt de Extended-ondersteuning, die ook vijf jaar duurt. Tijdens deze periode ontvangt System Center 2019 nog steeds beveiligingsupdates, maar geen nieuwe functies of ontwerpwijzigingen.

System Center 2019 licenties

Maak een keuze uit de onderstaande System Center licenties.

Aanbod licenties
De onderstaande licentie(s) zijn verkrijgbaar vanuit Vidasoft. Dit betreffen tweedehands Microsoft volumelicenties en zijn tegen aantrekkelijke tarieven leverbaar.

System Center 2019 Datacenter (16 Core)
System Center 2019 Standard (16 Core)
System Center 2019 Datacenter (2 Core)
System Center 2019 Standard (2 Core)

Staat de gewenste licentie er niet tussen?
Neem contact op met de licentiespecialisten van Vidasoft. Wij staan u graag te woord.