Home » Microsoft System Center Server » System Center 2016

Microsoft System Center 2016

Beheer heterogene infrastructuur

Integreer het beheer van workloads op Windows Server, SQL Server, Linux, Azure Stack HCI, VMware en Hyper-V. Microsoft System Center is al meer dan 15 jaar de datacenterbeheertool voor grote ondernemingen. System Center heeft iets voor alle aspecten van het datacenter, of het nu gaat om planning, implementatie, bescherming, beheer of automatisering. Datacenterbeheer is complex met meerdere componenten op het gebied van rekenkracht, opslag en netwerken, maar is van vitaal belang voor de continue werking van een organisatie.

System Center 2016

Wat zijn de voordelen van Microsoft System Center 2016?

Hier zijn enkele componenten van Windows System Center 2019:.

Geïntegreerde beheeroplossing
System Center 2016 biedt een geïntegreerde oplossing voor het beheer van fysieke, virtuele en cloudomgevingen. Het biedt een gecentraliseerd platform voor het beheer van verschillende componenten, waaronder servers, clients, virtuele machines, netwerken en opslag, waardoor het beheer van complexe omgevingen wordt vereenvoudigd.

Monitoring en analyse
System Center Operations Manager (SCOM) in 2016 biedt verbeterde monitoringmogelijkheden om de gezondheid, prestaties en beschikbaarheid van applicaties en infrastructuur te bewaken. Het biedt uitgebreide inzichten en rapporten om snel problemen te identificeren en op te lossen.

Automatisering en orchestratie
System Center Orchestrator (SCO) in 2016 biedt geavanceerde automatiseringsmogelijkheden voor het stroomlijnen van repetitieve taken en processen. Het stelt beheerders in staat om workflows te maken en uit te voeren, waardoor de operationele efficiëntie wordt verbeterd.

Virtualisatiebeheer
System Center 2016 omvat System Center Virtual Machine Manager (SCVMM), waarmee beheerders virtuele en softwaregedefinieerde datacenters kunnen implementeren, beheren en bewaken. SCVMM biedt een uitgebreide oplossing voor het beheer van virtuele machines, netwerken en opslag.

Back-up en herstel
System Center Data Protection Manager (SCDPM) in 2016 biedt een betrouwbare oplossing voor gegevensback-up en -herstel. Het stelt beheerders in staat om belangrijke gegevens te beschermen en te herstellen vanuit fysieke machines, virtuele machines en applicaties.

Servicebeheer
System Center Service Manager (SCSM) in 2016 helpt bij het stroomlijnen van IT-servicelevering en -ondersteuning. Het biedt tools voor incidentbeheer, wijzigingsbeheer en asset lifecycle management, waardoor de IT-dienstverlening effectiever wordt.

Geïntegreerde cloudbeheer
System Center 2016 integreert naadloos met Microsoft Azure, waardoor hybride cloudbeheer mogelijk is en beheerders een consistente beheerervaring hebben tussen on-premises en cloudomgevingen.

Endpoint-beveiliging
System Center 2016 biedt geavanceerde beveiligingsfuncties, waaronder System Center Endpoint Protection (SCEP), om client- en server-besturingssystemen te beschermen tegen de nieuwste malwarebedreigingen.

Wat is nieuw bij Microsoft System Center 2016?

Onderstaande zijn de nieuwe functies die geïntroduceerd zijn in Microsoft System Center 2016: 

Verbeterde integratie met Azure
System Center 2016 is sterk geïntegreerd met Microsoft Azure, waardoor hybride cloudbeheer mogelijk is. Het biedt geavanceerde mogelijkheden voor het beheren en monitoren van Azure-resources, evenals de mogelijkheid om workloads tussen on-premises omgevingen en Azure te verplaatsen.

Verbeterde monitoring en analytics
System Center Operations Manager (SCOM) in 2016 biedt verbeterde monitoringmogelijkheden met nieuwe dashboards, rapporten en visuele hulpmiddelen. Het biedt diepgaande inzichten en analyse van de prestaties en gezondheid van applicaties, workloads en infrastructuur.

Verbeterde automatisering
System Center Orchestrator (SCO) in 2016 biedt nieuwe automatiseringsmogelijkheden en integratie met PowerShell voor het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het automatiseren van repetitieve taken. Het maakt gebruik van een grafische interface voor het maken van workflows en biedt verbeterde schaalbaarheid en betrouwbaarheid.

Verbeterd virtualisatiebeheer
System Center 2016 omvat System Center Virtual Machine Manager (SCVMM) met verbeterde functies voor het beheer van virtuele machines, netwerken en opslag. Het biedt ondersteuning voor nieuwe virtualisatietechnologieën, zoals Shielded VMs en Rolling Cluster Upgrades.

Verbeterd beheer van software-defined networking
System Center 2016 biedt verbeterde mogelijkheden voor het beheer van software-defined networking (SDN) met System Center Virtual Machine Manager (SCVMM). Hiermee kunnen beheerders SDN-infrastructuur, virtuele netwerkswitches en netwerkbeleid efficiënt beheren.

Verbeterd beheer van hybride cloudomgevingen
System Center 2016 biedt uitgebreide mogelijkheden voor het beheer van hybride cloudomgevingen met integratie van Azure-services. Beheerders kunnen Azure-resources beheren en bewaken vanuit de System Center-console, waardoor een uniform beheerplatform ontstaat.

Verbeterde beveiligingsfuncties
System Center 2016 omvat System Center Endpoint Protection (SCEP) met verbeterde functies voor het beschermen van client- en server-besturingssystemen tegen de nieuwste malwarebedreigingen. Het biedt geavanceerde beveiligingsmogelijkheden en integratie met Windows Defender.

Tot wanneer worden de licenties van Microsoft System Center Server 2019 ondersteund?

De ondersteuningscyclus voor Microsoft System Center 2016 wordt bepaald door het beleid van Microsoft voor productlevenscycli. Hier zijn de belangrijkste datums met betrekking tot de ondersteuning van System Center 2016:

Mainstream-ondersteuning
De Mainstream-ondersteuning voor Microsoft System Center 2016 begon op 26 oktober 2016 en duurt vijf jaar. Tijdens deze fase biedt Microsoft reguliere updates, beveiligingsupdates, bugfixes en technische ondersteuning voor het product.

Extended-ondersteuning
Na de Mainstream-ondersteuning komt de Extended-ondersteuning, die ook vijf jaar duurt. Tijdens deze periode ontvangt System Center 2016 nog steeds beveiligingsupdates, maar geen nieuwe functies of ontwerpwijzigingen.

System Center 2016 licenties

Maak een keuze uit de onderstaande System Center licenties.

Aanbod licenties
De onderstaande licentie(s) zijn verkrijgbaar vanuit Vidasoft. Dit betreffen tweedehands Microsoft volumelicenties en zijn tegen aantrekkelijke tarieven leverbaar.

System Center 2016 Datacenter (16 Core)
System Center 2016 Standard (16 Core)
System Center 2016 Datacenter (2 Core)
System Center 2016 Standard (2 Core)

Staat de gewenste licentie er niet tussen?
Neem contact op met de licentiespecialisten van Vidasoft. Wij staan u graag te woord.