Home » Microsoft System Center Server » System Center 2012

Microsoft System Center 2012

Beheer heterogene infrastructuur

Integreer het beheer van workloads op Windows Server, SQL Server, Linux, Azure Stack HCI, VMware en Hyper-V. Microsoft System Center is al meer dan 15 jaar de datacenterbeheertool voor grote ondernemingen. System Center heeft iets voor alle aspecten van het datacenter, of het nu gaat om planning, implementatie, bescherming, beheer of automatisering. Datacenterbeheer is complex met meerdere componenten op het gebied van rekenkracht, opslag en netwerken, maar is van vitaal belang voor de continue werking van een organisatie.

System Center 2012

Wat zijn de voordelen van Microsoft System Center 2012?

Hier zijn enkele componenten van Windows System Center 2012:.

Geïntegreerd beheer
System Center 2012 biedt een geïntegreerde oplossing voor het beheer van fysieke, virtuele en cloudomgevingen. Het biedt een uniform platform voor het beheren van verschillende componenten, waaronder servers, clients, virtuele machines, netwerken en opslag, waardoor het beheer van complexe omgevingen wordt gestroomlijnd.

Efficiëntie en automatisering
System Center 2012 biedt geavanceerde automatiseringsmogelijkheden om repetitieve taken te stroomlijnen en te automatiseren. Met System Center Orchestrator kunnen beheerders workflows maken om bedrijfsprocessen te automatiseren en de efficiëntie te verbeteren.

Monitoring en analyse
System Center 2012 omvat System Center Operations Manager (SCOM) waarmee je de gezondheid, prestaties en beschikbaarheid van applicaties en infrastructuur kunt monitoren. Het biedt gedetailleerde inzichten en rapporten om snel problemen te identificeren en op te lossen.

Virtualisatiebeheer
System Center 2012 bevat System Center Virtual Machine Manager (SCVMM), waarmee je gevirtualiseerde omgevingen efficiënt kunt beheren. SCVMM vereenvoudigt de implementatie, het beheer en de bewaking van virtuele machines en stelt je in staat om de capaciteit en het gebruik van virtualisatiebronnen te optimaliseren.

Servicebeheer
System Center 2012 omvat System Center Service Manager (SCSM), dat een geïntegreerd platform biedt voor IT-servicemanagement. Het helpt bij het stroomlijnen van incidentbeheer, probleembeheer, wijzigingsbeheer en assetbeheer, waardoor de IT-dienstverlening effectiever wordt.

Endpoint-beveiliging
System Center 2012 omvat System Center Endpoint Protection (SCEP), waarmee je client- en server-besturingssystemen kunt beschermen tegen malwarebedreigingen. Het biedt geavanceerde beveiligingsfuncties en integratie met Windows Defender voor uitgebreide endpoint-beveiliging.

Hybride cloudbehee
System Center 2012 integreert met Microsoft Azure, waardoor je hybride cloudbeheer kunt uitvoeren. Beheerders kunnen Azure-resources beheren en bewaken vanuit de System Center-console, waardoor een naadloze en consistente beheerervaring wordt geboden tussen on-premises en cloudomgevingen.

 

 

Wat is nieuw bij Microsoft System Center 2012?

Onderstaande zijn de nieuwe functies die geïntroduceerd zijn in Windows System Center 2012:.

Geïntegreerd platform
System Center 2012 introduceerde een geïntegreerd beheerplatform dat verschillende beheertools samenbracht in één suite. Hierdoor konden beheerders efficiënter werken met een uniforme interface en gecentraliseerde gegevens.

Verbeterde gebruikerservaring
System Center 2012 introduceerde een vernieuwde gebruikersinterface met verbeterde navigatie en bruikbaarheid. Dit maakte het voor beheerders gemakkelijker om door de verschillende componenten van de suite te navigeren.

App Controller
System Center 2012 introduceerde App Controller, een nieuwe component waarmee beheerders toepassingen en services konden implementeren en beheren in zowel private als publieke cloudomgevingen, zoals Microsoft Azure.

Service Manager-portal
System Center 2012 Service Manager (SCSM) werd geleverd met een vernieuwde self-service portal voor eindgebruikers. Hiermee konden gebruikers zelf incidenten melden, serviceaanvragen indienen en de status van hun tickets volgen.

Service Provider Foundation
System Center 2012 Virtual Machine Manager (SCVMM) introduceerde Service Provider Foundation, waarmee hostingproviders hun infrastructuur als een service konden aanbieden via SCVMM en App Controller.

Verbeterde monitoring en rapportage
System Center 2012 Operations Manager (SCOM) kreeg verbeterde monitoring- en rapportagefuncties, waardoor beheerders gedetailleerdere inzichten kregen in de prestaties en gezondheid van hun omgeving.

Geoptimaliseerde virtualisatiebeheer
System Center 2012 Virtual Machine Manager (SCVMM) bood verbeterde mogelijkheden voor het beheren van virtuele en cloudinfrastructuren, inclusief verbeterde ondersteuning voor netwerken en opslagbeheer.

Verbeterde beveiliging
System Center 2012 Endpoint Protection (SCEP) bood verbeterde beveiligingsfuncties voor het beschermen van client- en server-besturingssystemen tegen malwarebedreigingen.

Tot wanneer worden de licenties van System Center Server 2012 ondersteund?

De ondersteuningscyclus voor Microsoft System Center 2012 wordt bepaald door het beleid van Microsoft voor productlevenscycli. Hier zijn de belangrijkste datums met betrekking tot de ondersteuning van Microsoft System Center 2012:

System Center 2012 Configuration Manager
De Mainstream-ondersteuning voor System Center 2012 Configuration Manager begon op 1 mei 2012 en duurde vijf jaar. De Extended-ondersteuning begon op 1 mei 2017 en zal duren tot 30 april 2022. Na deze datum ontvangt System Center 2012 Configuration Manager geen reguliere beveiligingsupdates meer van Microsoft.

System Center 2012 Operations Manager
De Mainstream-ondersteuning voor System Center 2012 Operations Manager begon op 16 april 2012 en duurde vijf jaar. De Extended-ondersteuning begon op 11 april 2017 en zal duren tot 12 april 2022. Na deze datum ontvangt System Center 2012 Operations Manager geen reguliere beveiligingsupdates meer van Microsoft.

System Center 2012 Virtual Machine Manager
De Mainstream-ondersteuning voor System Center 2012 Virtual Machine Manager begon op 16 april 2012 en duurde vijf jaar. De Extended-ondersteuning begon op 9 april 2017 en zal duren tot 10 april 2022. Na deze datum ontvangt System Center 2012 Virtual Machine Manager geen reguliere beveiligingsupdates meer van Microsoft.

System Center 2012 licenties

Maak een keuze uit de onderstaande System Center licenties.

Aanbod licenties
De onderstaande licentie(s) zijn verkrijgbaar vanuit Vidasoft. Dit betreffen tweedehands Microsoft volumelicenties en zijn tegen aantrekkelijke tarieven leverbaar.

System Center 2012 Datacenter (16 Core)
System Center 2012 Standard (16 Core)
System Center 2012 Datacenter (2 Core)
System Center 2012 Standard (2 Core)

Staat de gewenste licentie er niet tussen?
Neem contact op met de licentiespecialisten van Vidasoft. Wij staan u graag te woord.