Home » Microsoft SQL Server » SQL server 2019

Microsoft SQL Server 2019

Relational database management system

Verken de indrukwekkende opslag- en analysetools die beschikbaar zijn met de in-cloud en on-premise versies van Microsoft SQL Server 2019. SQL Server 2019 biedt innovatieve beveiligings- en compliance-functies, toonaangevende prestaties, bedrijfskritische beschikbaarheid en advanced analytics voor al je data, nu met ingebouwde ondersteuning voor big data. Microsoft SQL Server is een jarenoude tool die meestal gebruikt wordt door middelgrote- en grote organisaties om zo de databaseopslag en analysevereisten te ondersteunen.

De User CALs en Device CALs beschikbaar, deze maken het mogelijk om gebruik te maken van SQL Server zijn ook verkrijgbaar bij Vidasoft.

SQL server 2019

Wat zijn de voordelen van SQL Server 2019?

Microsoft SQL Server 2019 is op dit moment de nieuwste versie van de relationele database management system (RDBMS) software van Microsoft. Microsoft SQL Server biedt veel nieuwe functies en verbeteringen ten opzichte van eerdere versies van de software, en biedt organisaties een krachtige, schaalbare en veilige RDBMS-oplossing. Hieronder volgen enkele belangrijke kenmerken van deze versie:

Intelligente prestaties
SQL Server 2019 biedt intelligente prestaties via de toepassing van machine learning-modellen om query-prestaties te optimaliseren. Hierdoor kunnen gegevens sneller worden verwerkt en kan de database efficiënter werken.

Big data clusters
In deze versie introduceert Microsoft de mogelijkheid om big data clusters te creëren. Dit betekent dat gebruikers de mogelijkheid hebben om Hadoop Distributed File System (HDFS) data en SQL Server data te combineren en te analyseren in één geïntegreerd platform.

Verbeterde beveiliging
De software biedt verbeterde beveiligingsopties, waaronder dataclassificatie, always-on encryptie en beveiligingsfuncties voor Linux-omgevingen. Dit helpt organisaties om hun gegevens te beschermen tegen bedreigingen van zowel binnen als buiten de organisatie.

Kubernetes ondersteuning
SQL Server 2019 biedt native ondersteuning voor Kubernetes, wat betekent dat gebruikers SQL Server-databases kunnen draaien in Kubernetes-clusters.

Verhoogde schaalbaarheid
Microsoft heeft de schaalbaarheid van SQL server verbeterd, zodat databases van elke omvang kunnen worden beheerd en ondersteund.

Real-time analytics
Met SQL Server kunnen gebruikers real-time analytics uitvoeren op hun data via de ondersteuning van Apache Kafka voor streaming data. Dit betekent dat organisaties hun gegevens beter kunnen benutten om realtime beslissingen te nemen.

Wat is nieuw bij Microsoft SQL Server 2019?

Onderstaande zijn de nieuwe functies die geïntroduceerd zijn in Microsoft SQL Server 2019:

Big data clustering

SQL Server 2019 biedt een big data-clusteromgeving door Apache Spark en Hadoop Distributed File System (HDFS) te integreren. Hiermee kun je zowel relationele als niet-relationele gegevens binnen één SQL Server-instantie verwerken en analyseren.

Data virtualization

Deze versie van SQL Server 2019 maakt het mogelijk om externe gegevens te benaderen en te queryen zonder de gegevens fysiek te verplaatsen. Met de nieuwe “External Tables” functie kun je gegevens van verschillende bronnen integreren in je SQL Server-database.

Intelligient query processing

SQL Server 2019 bevat verbeteringen in de queryverwerking, zoals adaptieve queryverwerking en automatische queryplanregelgeving. Deze functies optimaliseren query-uitvoering en verbeteren de prestaties van workloads.

Accelerated database recovery

Deze functie is ontworpen om de hersteltijd van databases aanzienlijk te verkorten. Het maakt gebruik van logboekversnelling om de tijd die nodig is om een database te herstellen na een crash of storing aanzienlijk te verminderen.

Intelligent performance

SQL Server 2019 biedt betere prestaties en schaalbaarheid, met inbegrip van geheugengeoptimaliseerde tempdb-metadata en verbeterde geheugenallocatie voor grotere workloads.

Tot wanneer worden de licenties van Microsoft SQL server 2019 ondersteund?

De ondersteuningsdatums voor Microsoft SQL Server 2019 verschillen afhankelijk van de editie die wordt gebruikt. Hieronder staan de belangrijkste datums voor de verschillende edities:

SQL Server 2019 Enterprise: Ondersteund tot 8 januari 2030 of 12 januari 2031 met uitgebreide beveiligingsupdates.
SQL Server 2019 Standard: Ondersteund tot 8 januari 2030 of 12 januari 2031 met uitgebreide beveiligingsupdates.
SQL Server 2019 Developer: Ondersteund tot 8 januari 2030 of 12 januari 2031 met uitgebreide beveiligingsupdates.
SQL Server 2019 Express: Ondersteund tot 14 juli 2026.

De uitgebreide beveiligingsupdates zijn alleen beschikbaar zijn voor klanten met een actief Software Assurance-contract of een Enterprise Agreement. Zonder deze onderhoudsovereenkomsten is er na de standaardondersteuningsdatums geen technische ondersteuning of updates meer beschikbaar voor de betreffende versies van SQL Server 2019.

SQL Server 2019 licenties

Maak een keuze uit de onderstaande SQL Server licenties.

Aanbod licenties
De onderstaande licentie(s) zijn verkrijgbaar vanuit Vidasoft. Dit betreffen tweedehands Microsoft volumelicenties en zijn tegen aantrekkelijke tarieven leverbaar.

SQL 2019 Standard
SQL 2019 Standard (2 Core)
SQL 2019 Enterprise (2 Core)
SQL 2019 CAL – User
SQL 2019 CAL – Device

Staat de gewenste licentie er niet tussen?
Neem contact op met de licentiespecialisten van Vidasoft. Wij staan u graag te woord.