Home » Microsoft SQL Server » SQL server 2017

Microsoft SQL Server 2017

Relational database management system

Verken de indrukwekkende opslag- en analysetools die beschikbaar zijn met de in-cloud en on-premise versies van Microsoft SQL Server 2017. SQL Server 2017 biedt innovatieve beveiligings- en compliance-functies, toonaangevende prestaties, bedrijfskritische beschikbaarheid en advanced analytics voor al je data, nu met ingebouwde ondersteuning voor big data. Microsoft SQL Server is een jarenoude tool die meestal gebruikt wordt door middelgrote- en grote organisaties om zo de databaseopslag en analysevereisten te ondersteunen.

De User CALs en Device CALs beschikbaar, deze maken het mogelijk om gebruik te maken van SQL Server zijn ook verkrijgbaar bij Vidasoft.

SQL server 2017

Wat zijn de voordelen van SQL Server 2017?

SQL Server 2017 heeft verschillende voordelen ten opzichte van eerdere versies en andere databasesystemen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van SQL Server 2017: 

Hoge prestaties

SQL Server 2017 biedt verbeterde prestaties en queryverwerking. Het maakt gebruik van geavanceerde query-optimalisatietechnieken en verbeterde parallelle verwerking, waardoor complexe queries sneller kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast biedt het ondersteuning voor de nieuwste hardware en biedt het geavanceerde mogelijkheden voor geheugenoptimalisatie.

Ingebouwde machine learning

SQL Server 2017 bevat de mogelijkheid om machine learning-modellen direct binnen de database te draaien. Hierdoor kunnen geavanceerde analyses en voorspellende modellen worden uitgevoerd zonder gegevens te hoeven verplaatsen naar externe systemen.

Geavanceerde beveiliging

SQL Server 2017 biedt verbeterde beveiligingsfuncties om gegevens te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang. Het bevat onder andere de mogelijkheid om Always Encrypted te gebruiken, waarmee gegevens worden versleuteld op kolomniveau, zelfs tijdens de verwerking door de database-engine. Daarnaast biedt het functies zoals dynamische gegevensmaskering en rijniveaubeveiliging om de toegang tot gevoelige gegevens te beperken.

Geavanceerde analyse- en rapportagemogelijkheden

SQL Server 2017 bevat krachtige tools voor gegevensanalyse en rapportage, zoals Power BI en Reporting Services. Hiermee kunnen gebruikers complexe analyses uitvoeren, interactieve dashboards maken en rapporten genereren op basis van gegevens in de database.

Betere compatibiliteit

SQL Server 2017 biedt verbeterde compatibiliteit met andere platforms en systemen. Het ondersteunt bijvoorbeeld de uitvoering van SQL Server op Linux, naast het traditionele Windows-platform. Dit vergroot de flexibiliteit en keuzemogelijkheden voor het implementeren van SQL Server in verschillende omgevingen.

Betere schaalbaarheid

SQL Server 2017 biedt verbeterde schaalbaarheid om te voldoen aan de groeiende behoeften van moderne toepassingen. Het maakt gebruik van geavanceerde technieken zoals automatische tuning en de mogelijkheid om databases te schalen over meerdere servers om hoge beschikbaarheid en prestaties te garanderen.

 

Wat is nieuw bij Microsoft SQL Server 2017?

Onderstaande zijn de nieuwe functies die geïntroduceerd zijn in Microsoft SQL Server 2017: 

Linux-ondersteuning

SQL Server 2017 introduceert de mogelijkheid om SQL Server op Linux-besturingssystemen uit te voeren, waaronder Red Hat Enterprise Linux, SUSE Enterprise Linux en Ubuntu.

Adaptive Query Processing

Deze functie maakt gebruik van automatische optimalisatie van queryplannen om de prestaties van query’s te verbeteren. Adaptive Query Processing omvat adaptieve joins, adaptieve memory grant feedback en adaptieve query plan-uitvoering.

Grafieken

SQL Server 2017 introduceert de mogelijkheid om grafieken op te slaan en te bevragen met behulp van de Transact-SQL-taal. Hiermee kunnen relationele gegevens en hun onderlinge relaties worden gemodelleerd.

Python-integratie

SQL Server 2017 biedt ondersteuning voor het uitvoeren van Python-scripts binnen de database-engine. Dit maakt gegevensverwerking en analytische taken met Python mogelijk, samen met de kracht van SQL Server.

Resumable Online Index Rebuild

Deze functie maakt het mogelijk om indexopbouw of herbouw te onderbreken en later te hervatten, wat handig is voor grote tabellen met beperkte tijdvensters voor onderhoud.

Adaptive Query Joins

Deze functie maakt dynamische beslissingen over het gebruik van hash joins of nested loop joins op basis van de uitvoeringsomstandigheden en de beschikbare systeembronnen.

SQL Server 2017 licenties

Maak een keuze uit de onderstaande SQL Server licenties.

Aanbod licenties
De onderstaande licentie(s) zijn verkrijgbaar vanuit Vidasoft. Dit betreffen tweedehands Microsoft volumelicenties en zijn tegen aantrekkelijke tarieven leverbaar.

SQL 2017 Standard
SQL 2017 Standard (2 Core)
SQL 2017 Enterprise (2 Core)

Staat de gewenste licentie er niet tussen?
Neem contact op met de licentiespecialisten van Vidasoft. Wij staan u graag te woord.