Home » Microsoft SQL Server » SQL server 2016

Microsoft SQL Server 2016

Relational database management system

Verken de indrukwekkende opslag- en analysetools die beschikbaar zijn met de in-cloud en on-premise versies van Microsoft SQL Server 2016. SQL Server 2016 biedt innovatieve beveiligings- en compliance-functies, toonaangevende prestaties, bedrijfskritische beschikbaarheid en advanced analytics voor al je data, nu met ingebouwde ondersteuning voor big data. Microsoft SQL Server is een jarenoude tool die meestal gebruikt wordt door middelgrote- en grote organisaties om zo de databaseopslag en analysevereisten te ondersteunen.

De User CALs en Device CALs beschikbaar, deze maken het mogelijk om gebruik te maken van SQL Server zijn ook verkrijgbaar bij Vidasoft.

SQL server 2016

Wat zijn de voordelen van Microsoft SQL Server 2016 ?

SQL Server 2016 biedt verschillende voordelen en verbeteringen ten opzichte van eerdere versies. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van SQL Server 2016: 

Geavanceerde beveiliging

SQL Server 2016 heeft verbeterde beveiligingsfuncties, waaronder de mogelijkheid om Always Encrypted te gebruiken. Met Always Encrypted kunnen gegevens worden versleuteld op kolomniveau, zelfs tijdens de verwerking door de database-engine. Dit biedt een extra beveiligingslaag en beschermt gegevens tegen ongeautoriseerde toegang.

In-Memory OLTP

SQL Server 2016 introduceert de In-Memory OLTP-engine, ook wel bekend als Hekaton. Deze engine biedt de mogelijkheid om bepaalde tabellen en opgeslagen procedures volledig in het geheugen te houden, wat resulteert in aanzienlijke prestatieverbeteringen voor transactieverwerking. Het kan vooral nuttig zijn voor toepassingen met een hoge doorvoer en lage latentievereisten.

Verbeterde queryverwerking

SQL Server 2016 bevat verschillende verbeteringen in de queryverwerking en optimalisatie. Het maakt gebruik van nieuwe queryverwerkingstechnieken, zoals verbeterde parallelle uitvoering en adaptieve queryverwerking, om de prestaties van complexe queries te verbeteren. Hierdoor kunnen query’s sneller worden uitgevoerd en kunnen toepassingen beter schalen.

Stretch Database

SQL Server 2016 introduceert de Stretch Database-functie, waarmee gegevens kunnen worden verplaatst naar de Azure-cloud. Met Stretch Database kunnen oudere, minder vaak geraadpleegde gegevens automatisch worden verplaatst naar de cloud, terwijl de recentere en vaak gebruikte gegevens lokaal worden gehouden. Dit zorgt voor kostenbesparingen en helpt bij het beheren van opslagvereisten.

Verbeterde business intelligence-mogelijkheden

SQL Server 2016 biedt verbeterde mogelijkheden voor business intelligence en gegevensanalyse. Het bevat nieuwe functies zoals Datazen, waarmee gebruikers interactieve dashboards en rapporten kunnen maken, en verbeterde integratie met Power BI voor geavanceerde visualisaties en rapportagemogelijkheden.

Betere schaalbaarheid en beschikbaarheid

SQL Server 2016 biedt verbeterde schaalbaarheid en beschikbaarheidsopties. Het ondersteunt de AlwaysOn Availability Groups-technologie, waarmee database-mirroring en failover-clustering worden gecombineerd om hoge beschikbaarheid en failover-mogelijkheden te bieden. Het biedt ook verbeterde ondersteuning voor het schalen van databases op meerdere servers.

Wat is nieuw bij Microsoft SQL Server 2016 ?

Onderstaande zijn de nieuwe functies die geïntroduceerd zijn in Microsoft SQL Server 2016:

Stretch Database

SQL Server 2016 introduceert de Stretch Database-functie, waarmee gegevens dynamisch kunnen worden verplaatst tussen de SQL Server-instantie en Microsoft Azure. Hierdoor kunnen historische gegevens op kosteneffectieve wijze worden opgeslagen in de cloud, terwijl de meest recente gegevens lokaal blijven voor snelle toegang.

Always Encrypted

Deze functie biedt een beveiligingslaag voor gevoelige gegevens in de database. Met Always Encrypted kunnen de gegevens worden versleuteld op clientniveau, zodat zelfs de databasebeheerder de onversleutelde waarden niet kan zien.

Row-Level Security

SQL Server 2016 introduceert de mogelijkheid om rijniveau-beveiliging toe te passen op tabellen. Hiermee kunnen beheerders beveiligingsregels definiëren op basis waarvan bepaalde rijen alleen toegankelijk zijn voor geautoriseerde gebruikers, waardoor de beveiliging op rijniveau wordt verbeterd.

JSON-ondersteuning:

SQL Server 2016 voegt native ondersteuning toe voor het opslaan en verwerken van JSON (JavaScript Object Notation) gegevens. Hierdoor kunnen ontwikkelaars JSON-gegevens op efficiënte wijze opslaan, queryen en analyseren in de database.

Query Store

Deze functie biedt een mechanisme voor het opnemen en analyseren van queryprestaties in de database. Met de Query Store kunnen databasebeheerders inzicht krijgen in queryprestaties, planwijzigingen volgen en problemen met de queryprestaties oplossen.

Temporal Tables

SQL Server 2016 introduceert Temporal Tables, waarmee ontwikkelaars eenvoudig de geschiedenis van rijwijzigingen in tabellen kunnen bijhouden. Dit maakt het gemakkelijk om tijdsgevoelige gegevens te raadplegen en historische trends te analyseren.

SQL Server 2016 licenties

Maak een keuze uit de onderstaande SQL Server licenties.

Aanbod licenties
De onderstaande licentie(s) zijn verkrijgbaar vanuit Vidasoft. Dit betreffen tweedehands Microsoft volumelicenties en zijn tegen aantrekkelijke tarieven leverbaar.

SQL 2016 Standard
SQL 2016 Standard (2 Core)
SQL 2016 Enterprise (2 Core)

Staat de gewenste licentie er niet tussen?
Neem contact op met de licentiespecialisten van Vidasoft. Wij staan u graag te woord.