Home » Microsoft SQL Server » SQL server 2014

Microsoft SQL Server 2014

Relational database management system

Verken de indrukwekkende opslag- en analysetools die beschikbaar zijn met de in-cloud en on-premise versies van Microsoft SQL Server 2014. SQL Server 2014 biedt innovatieve beveiligings- en compliance-functies, toonaangevende prestaties, bedrijfskritische beschikbaarheid en advanced analytics voor al je data, nu met ingebouwde ondersteuning voor big data. Microsoft SQL Server is een jarenoude tool die meestal gebruikt wordt door middelgrote- en grote organisaties om zo de databaseopslag en analysevereisten te ondersteunen.

De User CALs en Device CALs beschikbaar, deze maken het mogelijk om gebruik te maken van SQL Server zijn ook verkrijgbaar bij Vidasoft.

SQL server 2014

Wat Zijn de voordelen van Microsoft SQL Server 2014? 

SQL Server 2014 biedt verschillende voordelen en verbeteringen ten opzichte van eerdere versies. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van SQL Server 2014:

Verbeterde prestaties

SQL Server 2014 introduceerde de In-Memory OLTP-engine, ook bekend als Hekaton, die aanzienlijke prestatieverbeteringen mogelijk maakt voor transactieverwerking. Met In-Memory OLTP kunnen specifieke tabellen en opgeslagen procedures volledig in het geheugen worden gehouden, waardoor de verwerkingssnelheid aanzienlijk wordt verhoogd.

Betere schaalbaarheid

SQL Server 2014 biedt verbeterde schaalbaarheidsopties om te voldoen aan de groeiende behoeften van moderne toepassingen. Het ondersteunt het partitioneren van tabellen en indexes, waardoor grote tabellen over meerdere bestandsgroepen kunnen worden verdeeld, wat resulteert in betere queryprestaties en gemakkelijker beheer.

Verbeterde beschikbaarheid

SQL Server 2014 introduceerde de AlwaysOn Availability Groups-technologie, waarmee database-mirroring en failover-clustering worden gecombineerd. Dit biedt verbeterde beschikbaarheid en failover-mogelijkheden voor databases, waardoor bedrijfskritieke toepassingen continu beschikbaar kunnen blijven, zelfs in geval van storingen.

Geavanceerde back-up- en herstelmogelijkheden

SQL Server 2014 introduceerde nieuwe back-up- en herstelverbeteringen, waaronder de mogelijkheid om back-ups te comprimeren en te versleutelen. Dit vermindert de opslagvereisten en verbetert de beveiliging van back-upgegevens.

Verbeterde beveiliging

SQL Server 2014 biedt verbeterde beveiligingsfuncties om gegevens te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang. Het bevat bijvoorbeeld de mogelijkheid om transparante gegevensversleuteling (Transparent Data Encryption, TDE) te gebruiken, waarmee gegevens op het schijfniveau worden versleuteld. Het biedt ook geavanceerde beveiligingsfuncties zoals geavanceerd beheer van gebruikersrechten en beleid, beveiligde beheerdersrollen en controle op database-toegang.

Betere integratie met cloud

SQL Server 2014 biedt betere integratie met cloudservices en hybride omgevingen. Het biedt native ondersteuning voor het maken van back-ups naar en het herstellen van gegevens vanuit Microsoft Azure Blob Storage. Het biedt ook integratie met Azure SQL Database, waardoor migratie en uitbreiding naar de cloud eenvoudiger wordt.

 

Wat is nieuw bij Microsoft SQL Server 2014? 

Onderstaande zijn de nieuwe functies die geïntroduceerd zijn in Microsoft SQL Server 2017:

In-Memory OLTP

SQL Server 2014 introduceert de In-Memory OLTP-engine, ook wel bekend als Hekaton. Deze engine maakt het mogelijk om bepaalde tabellen en stored procedures in het geheugen te plaatsen, wat resulteert in aanzienlijk verbeterde prestaties voor transactieverwerkingsworkloads.

Updateable Columnstore-indexen

SQL Server 2014 introduceert de mogelijkheid om wijzigingen rechtstreeks aan te brengen in columnstore-indexen, wat voorheen alleen een read-only technologie was. Dit zorgde voor een betere prestatie en ondersteuning voor hybride workloads.

Buffered Pool Extenties

SQL Server 2014 bisondersteuning voor buffer pool extensies met behulp van Solid State Drives (SSD’s). Dit stelde gebruikers in staat om een deel van de database in het snellere SSD-geheugen te plaatsen, wat leidde tot betere prestaties.

Verbeterde AlwaysOn Availability Groups

De AlwaysOn Availability Groups-functie wordt verbeterd in SQL Server 2014 met een aantal nieuwe mogelijkheden, zoals de mogelijkheid om acht secondaire replica’s te hebben in plaats van slechts vier in voorgaande versies. Ook werd het leesverkeer beter verdeeld over de replica’s.

Azure-integratie

SQL Server 2014 introduceert verbeterde integratie met Microsoft Azure, waaronder de mogelijkheid om back-ups te maken naar Azure Storage en om databases te implementeren op Azure Virtual Machines.

Verbeterde query-optimalisatie

SQL Server 2014 introduceert verbeterde query-optimalisatie door gebruik te maken van een nieuwe query-optimizer, wat resulteerde in betere queryprestaties en een efficiënter gebruik van systeembronnen.

SQL Server 2014 licenties

Maak een keuze uit de onderstaande SQL Server licenties.

Aanbod licenties
De onderstaande licentie(s) zijn verkrijgbaar vanuit Vidasoft. Dit betreffen tweedehands Microsoft volumelicenties en zijn tegen aantrekkelijke tarieven leverbaar.

SQL 2014 Standard (2 Core)
SQL 2014 Standard
SQL 2014 Enterprise (2 Core)

Staat de gewenste licentie er niet tussen?
Neem contact op met de licentiespecialisten van Vidasoft. Wij staan u graag te woord.