Home » Microsoft SQL Server » SQL server 2012

Microsoft SQL Server 2012

Relational database management system

Verken de indrukwekkende opslag- en analysetools die beschikbaar zijn met de in-cloud en on-premise versies van Microsoft SQL Server 2012. SQL Server 2012 biedt innovatieve beveiligings- en compliance-functies, toonaangevende prestaties, bedrijfskritische beschikbaarheid en advanced analytics voor al je data, nu met ingebouwde ondersteuning voor big data. Microsoft SQL Server is een jarenoude tool die meestal gebruikt wordt door middelgrote- en grote organisaties om zo de databaseopslag en analysevereisten te ondersteunen.

De User CALs en Device CALs beschikbaar, deze maken het mogelijk om gebruik te maken van SQL Server zijn ook verkrijgbaar bij Vidasoft.

SQL server 2012

Wat zijn de voordelen van Microsoft SQL Server 2012?

SQL Server 2012 biedt verschillende voordelen en verbeteringen ten opzichte van eerdere versies. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van SQL Server 2012:

Verbeterde bedrijfsinformatie en rapportage

SQL Server 2012 introduceerde Power View, een interactieve rapportage- en visualisatietool waarmee gebruikers gegevens kunnen verkennen en inzichten kunnen delen via interactieve dashboards. Het biedt ook verbeterde mogelijkheden voor self-service business intelligence met behulp van PowerPivot en Power Query.

Betere gegevenskwaliteit en gegevensintegratie

SQL Server 2012 introduceerde SQL Server Data Quality Services (DQS), waarmee gebruikers gegevenskwaliteit kunnen verbeteren en gegevensintegratieprocessen kunnen stroomlijnen. DQS biedt functies zoals gegevensreiniging, standaardisatie en het oplossen van dubbele records.

Availability Group

SQL Server 2012 introduceerde de AlwaysOn Availability Group-technologie, waarmee database-mirroring en failover-clustering worden gecombineerd. Dit biedt verbeterde beschikbaarheid en failover-mogelijkheden voor databases, waardoor bedrijfskritieke toepassingen continu beschikbaar kunnen blijven, zelfs in geval van storingen.

Columnstore-indexen

SQL Server 2012 introduceerde columnstore-indexen, die de prestaties van query’s aanzienlijk kunnen verbeteren voor datamagazijnen en analytische workloads. Columnstore-indexen slaan gegevenskolommen op in kolomgeoriënteerde indelingen, waardoor compressie en snelle analyse mogelijk zijn.

Verbeterde beheermogelijkheden

SQL Server 2012 biedt verbeterde beheermogelijkheden, waaronder geavanceerde hulpprogramma’s zoals SQL Server Data Tools (SSDT) voor databaseontwikkeling, SQL Server Management Studio (SSMS) voor databasebeheer en het beleid voor beheerde exemplaren voor het definiëren en afdwingen van beleidsregels in de hele database-infrastructuur.

Schaalbaarheid en prestatieverbeteringen

SQL Server 2012 biedt verbeterde schaalbaarheid en prestatieverbeteringen, zoals geavanceerde queryoptimalisatie, parallelle queryverwerking en verbeterde bufferbeheertechnieken. Deze verbeteringen kunnen leiden tot snellere verwerking van grote en complexe werklasten.

 

Wat is nieuw bij Microsoft SQL Server 2012?

Onderstaande zijn de nieuwe functies die geïntroduceerd zijn in Microsoft SQL Server 2012:

Columnstore-indexen

SQL Server 2012 introduceerde columnstore-indexen, een nieuwe indexeringstechniek die specifiek is geoptimaliseerd voor datawarehousing en analytische workloads. Columnstore-indexen bieden aanzienlijke prestatieverbeteringen voor leesbewerkingen op grote hoeveelheden gegevens.

AlwaysOn Availability Groups

Deze functie stelde databasebeheerders in staat om groepen van databases te configureren voor hoge beschikbaarheid en noodherstel. AlwaysOn Availability Groups biedt automatische failover en kan worden gebruikt voor zowel lokale als gedistribueerde databases.

Contained Databases

SQL Server 2012 introduceerde het concept van contained databases, waarbij databases minder afhankelijk zijn van de SQL Server-instantie waarop ze worden uitgevoerd. Dit maakt het eenvoudiger om databases te verplaatsen tussen verschillende SQL Server-instanties.

Power View

SQL Server 2012 introduceerde Power View, een browsergebaseerde rapportagetool waarmee gebruikers interactieve en visueel aantrekkelijke rapporten en dashboards kunnen maken.

SQL Server Data Tools (SSDT)

SQL Server 2012 verving de Visual Studio-databaseprojecten door SQL Server Data Tools (SSDT), een geïntegreerde ontwikkelomgeving voor het bouwen, implementeren en onderhouden van databases.

FileTable

Deze functie combineert de relationele en niet-relationele wereld door het mogelijk te maken om bestandsgegevens te benaderen met behulp van T-SQL-query’s. FileTable biedt een gestructureerde weergave van bestanden in een specifieke map op het bestandssysteem.

SQL Server 2012 licenties

Maak een keuze uit de onderstaande SQL Server licenties.

Aanbod licenties
De onderstaande licentie(s) zijn verkrijgbaar vanuit Vidasoft. Dit betreffen tweedehands Microsoft volumelicenties en zijn tegen aantrekkelijke tarieven leverbaar.

SQL 2012 Standard
SQL 2012 Standard (2 Core)
SQL 2012 Enterprise (2 Core)

Staat de gewenste licentie er niet tussen?
Neem contact op met de licentiespecialisten van Vidasoft. Wij staan u graag te woord.