Home » Microsoft SQL Server » SQL server 2008 R2

Microsoft SQL Server 2008

Relational database management system

Verken de indrukwekkende opslag- en analysetools die beschikbaar zijn met de in-cloud en on-premise versies van Microsoft SQL Server 2008. SQL Server 2008 biedt innovatieve beveiligings- en compliance-functies, toonaangevende prestaties, bedrijfskritische beschikbaarheid en advanced analytics voor al je data, nu met ingebouwde ondersteuning voor big data. Microsoft SQL Server is een jarenoude tool die meestal gebruikt wordt door middelgrote- en grote organisaties om zo de databaseopslag en analysevereisten te ondersteunen.

De User CALs en Device CALs beschikbaar, deze maken het mogelijk om gebruik te maken van SQL Server zijn ook verkrijgbaar bij Vidasoft.

SQL server 2008

Wat zijn de voordelen van Microsoft SQL Server 2008?

SQL Server 2008 bood verschillende voordelen en verbeteringen ten opzichte van eerdere versies. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van SQL Server 2008:

Verbeterde beheermogelijkheden

SQL Server 2008 introduceerde SQL Server Management Studio (SSMS), een krachtige tool voor databasebeheer. SSMS biedt een grafische gebruikersinterface waarmee beheerders en ontwikkelaars databases kunnen beheren, query’s kunnen uitvoeren, stored procedures kunnen maken en andere beheertaken kunnen uitvoeren.

Geavanceerde beveiliging

SQL Server 2008 bevat verbeterde beveiligingsfuncties om gegevens te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang. Het biedt functies zoals gegevensversleuteling (Transparent Data Encryption, TDE), database-auditing en geavanceerd beheer van gebruikersrechten.

Betere schaalbaarheid

SQL Server 2008 introduceerde de Resource Governor-functie, waarmee beheerders serverbronnen kunnen toewijzen aan verschillende workloads op basis van prioriteit. Hierdoor kunnen organisaties de serverbronnen effectiever gebruiken en zorgen voor een goede prestatie-isolatie tussen verschillende workloads.

 

Geavanceerde BI-mogelijkheden

SQL Server 2008 biedt verbeterde mogelijkheden voor business intelligence (BI). Het bevat functies zoals Analysis Services voor het bouwen van multidimensionale en tabulaire modellen, Integration Services voor gegevensintegratie en transformatie, en Reporting Services voor het maken en distribueren van rapporten.

Gegevenscompressie

SQL Server 2008 introduceerde gegevenscompressie, waarmee gegevens op het schijfniveau kunnen worden gecomprimeerd. Hierdoor kan opslagruimte worden bespaard en kunnen query’s sneller worden uitgevoerd, omdat er minder gegevens van schijf naar geheugen hoeven te worden gelezen.

Verbeterde queryprestaties

SQL Server 2008 bevatte verschillende optimalisaties en verbeteringen in de queryverwerking, waardoor de prestaties van query’s werden verbeterd. Dit omvatte technieken zoals queryplan-caching, statistiekenverbeteringen en queryoptimizeroptimalisaties. 

 

Wat is nieuw bij Microsoft SQL Server 2008?

Onderstaande zijn de nieuwe functies die geïntroduceerd zijn in Microsoft SQL Server 2008:

Policy-Based Management

SQL Server 2008 introduceert de Policy-Based Management-functie, waarmee databasebeheerders beleidsregels kunnen definiëren om de configuratie en beveiliging van SQL Server-instanties en databases te beheren.

Transparent Data Encryption (TDE)

Deze functie biedt de mogelijkheid om gegevens op het schijfniveau te versleutelen, waardoor de gegevens beschermd zijn, zelfs als de fysieke schijven in verkeerde handen vallen.

Resource Governor

SQL Server 2008 introduceert de Resource Governor-functie, waarmee databasebeheerders systeembronnen kunnen toewijzen en prioriteren op basis van werkbelastingen, zodat belangrijke taken voorrang krijgen en de prestaties worden geoptimaliseerd.

Geospatial Data

SQL Server 2008 voegt ondersteuning toe voor het opslaan en verwerken van geospatiale gegevens, waardoor ontwikkelaars locatiebewuste toepassingen kunnen bouwen en geografische queries kunnen uitvoeren.

Change Data Capture (CDC)

Deze functie stelt gebruikers in staat om wijzigingen in gegevens in realtime vast te leggen zonder handmatig triggers te hoeven maken. Hierdoor kunnen ontwikkelaars gemakkelijk wijzigingen in gegevens volgen en reageren op updates.

Backup Compression

SQL Server 2008 biedt de mogelijkheid om back-ups te comprimeren, waardoor de opslagruimte die nodig is voor back-ups wordt verminderd en de back-up- en hersteltijden worden verkort.

SQL Server 2008 licenties

Maak een keuze uit de onderstaande SQL Server licenties.

Aanbod licenties
De onderstaande licentie(s) zijn verkrijgbaar vanuit Vidasoft. Dit betreffen tweedehands Microsoft volumelicenties en zijn tegen aantrekkelijke tarieven leverbaar.

SQL 2008 R2 Standard
SQL 2008 Standard (1 Core)
SQL 2008 R2 Enterprise
SQL 2008 Enterprise (1 Core)

Staat de gewenste licentie er niet tussen?
Neem contact op met de licentiespecialisten van Vidasoft. Wij staan u graag te woord.