Home » Microsoft Sharepoint » Sharepoint 2019

Microsoft Sharepoint Server 2019

Bewaar alle informatie op een centrale locatie

Organisaties gebruiken Microsoft- SharePoint om websites te maken. U kunt het gebruiken als een veilige plek voor het opslaan, ordenen, delen en openen van gegevens vanaf elk apparaat. U hebt alleen een webbrowser nodig, zoals Microsoft Edge, Internet Explorer, Chrome of Firefox.

Sharepoint 2019

Wat zijn de voordelen van Sharepoint Server 2019?

Hier zijn enkele voordelen van Sharepint Server 2019:

Modernere gebruikerservaring
SharePoint Server 2019 biedt een modernere en intuïtievere gebruikerservaring. Het bevat de moderne SharePoint-gebruikersinterface die bekend is van SharePoint Online in Microsoft 365. Hierdoor kunnen gebruikers sneller en gemakkelijker navigeren en samenwerken.

Verbeterde hybride mogelijkheden
SharePoint Server 2019 is ontworpen om naadloos te integreren met SharePoint Online in Microsoft 365. Hierdoor kunnen organisaties hybride omgevingen opzetten en profiteren van de voordelen van zowel on-premises als cloudgebaseerde SharePoint-services.

Verbeterde prestaties en schaalbaarheid
SharePoint Server 2019 is geoptimaliseerd voor betere prestaties en schaalbaarheid. Het is ontworpen om grote hoeveelheden gegevens en gebruikers te ondersteunen, waardoor het ideaal is voor organisaties met groeiende en complexe SharePoint-omgevingen.

Moderne ontwikkeltools
SharePoint Server 2019 biedt ondersteuning voor moderne ontwikkeltools en -frameworks, zoals SharePoint Framework (SPFx), waarmee ontwikkelaars op maat gemaakte oplossingen kunnen bouwen en aanpassen die aansluiten bij de specifieke behoeften van de organisatie.

Verbeterde beveiliging
SharePoint Server 2019 bevat verschillende verbeteringen op het gebied van beveiliging, waaronder verbeterde gegevensversleuteling, verbeterde beveiligingsfuncties voor teamsites en documentbibliotheken, en ondersteuning voor multi-factor authenticatie.

Verbeterde zoekmogelijkheden
SharePoint Server 2019 biedt verbeterde zoekmogelijkheden met de moderne zoekervaring die gebruikmaakt van Microsoft Search-technologie. Dit maakt het eenvoudiger voor gebruikers om relevante informatie te vinden en te delen.

Nieuwe functionaliteiten voor teamsamenwerking
SharePoint Server 2019 biedt nieuwe functionaliteiten voor teamsamenwerking, waaronder geavanceerdere en flexibelere mogelijkheden voor het delen van bestanden, het samenwerken aan documenten, en het beheren van teamsites.

Verbeterde mobiele ervaring
SharePoint Server 2019 is ontworpen met een focus op mobiele gebruikerservaring, waardoor gebruikers toegang hebben tot SharePoint-sites en -inhoud vanaf verschillende apparaten met responsieve en gebruiksvriendelijke interfaces.

Wat is nieuw bij Sharepoint Server 2019?

Onderstaande zijn de nieuwe functies die geïntroduceerd zijn in Sharepint Server 2019:

Moderne gebruikersinterface
SharePoint Server 2019 biedt de moderne gebruikersinterface die bekend is van SharePoint Online in Microsoft 365. Hierdoor hebben gebruikers een consistentere en intuïtievere ervaring, inclusief een verbeterde navigatie, mobiele ondersteuning en responsieve ontwerpen.

Moderne team- en communicatiesites
SharePoint Server 2019 introduceerde moderne team- en communicatiesites, waarmee gebruikers eenvoudig en snel aantrekkelijke en samenwerkingsgerichte sites kunnen maken. Deze sites bieden moderne webonderdelen en functionaliteiten om samenwerking en communicatie te verbeteren.

Verbeterde hybride mogelijkheden
SharePoint Server 2019 is geoptimaliseerd voor hybride scenario’s en integratie met SharePoint Online in Microsoft 365. Het biedt naadloze mogelijkheden om inhoud en services te delen tussen on-premises en cloudomgevingen, zodat organisaties kunnen profiteren van het beste van beide werelden.

OneDrive-syncclient
SharePoint Server 2019 ondersteunt de OneDrive-syncclient, waarmee gebruikers hun OneDrive voor Bedrijven-bibliotheken rechtstreeks kunnen synchroniseren met hun lokale apparaten voor offline toegang tot bestanden en eenvoudige bestandsbeheer.

Moderne zoekervaring
SharePoint Server 2019 introduceerde de moderne zoekervaring, die gebruikmaakt van Microsoft Search-technologie. Hierdoor kunnen gebruikers sneller en relevantere zoekresultaten krijgen en profiteren van nieuwe zoekfunctionaliteiten.

Geavanceerde beveiliging
SharePoint Server 2019 biedt verbeterde beveiligingsfuncties, waaronder verbeterde gegevensversleuteling, verbeterde beveiliging voor teamsites en documentbibliotheken, en ondersteuning voor Multi-Factor Authentication (MFA) voor extra beveiligingslagen.

SharePoint Framework (SPFx)
SharePoint Server 2019 ondersteunt SharePoint Framework, waarmee ontwikkelaars op maat gemaakte webonderdelen, uitbreidingen en oplossingen kunnen bouwen en aanpassen voor SharePoint-sites.

Meertalige ondersteuning
SharePoint Server 2019 biedt verbeterde meertalige ondersteuning, waardoor organisaties content kunnen maken en publiceren in verschillende talen voor een wereldwijde gebruikersbasis.

Geoptimaliseerde schaalbaarheid en prestaties
SharePoint Server 2019 is geoptimaliseerd voor betere prestaties en schaalbaarheid, waardoor het ideaal is voor grotere implementaties en organisaties met veel gebruikers en inhoud.

Sharepoint Server 2019 licenties

De ondersteuningscyclus voor Microsoft SharePoint Server 2019 wordt bepaald door het beleid van Microsoft voor productlevenscycli. Hier zijn de belangrijkste datums met betrekking tot de ondersteuning van SharePoint Server 2019:.

Mainstream-ondersteuning
De Mainstream-ondersteuning voor Microsoft SharePoint Server 2019 begon op 22 mei 2018 en duurt vijf jaar. Tijdens deze fase biedt Microsoft reguliere updates, beveiligingsupdates, bugfixes en technische ondersteuning voor het product.

Extended-ondersteuning
Na de Mainstream-ondersteuning komt de Extended-ondersteuning, die ook vijf jaar duurt. Tijdens deze periode ontvangt SharePoint Server 2019 nog steeds beveiligingsupdates, maar geen nieuwe functies of ontwerpwijzigingen.

Sharepoint Server 2019 licenties

Maak een keuze uit de onderstaande Sharepoint Server licenties.

Aanbod licenties
De onderstaande licentie(s) zijn verkrijgbaar vanuit Vidasoft. Dit betreffen tweedehands Microsoft volumelicenties en zijn tegen aantrekkelijke tarieven leverbaar.

Sharepoint Server 2019

Staat de gewenste licentie er niet tussen?
Neem contact op met de licentiespecialisten van Vidasoft. Wij staan u graag te woord.