Home » Microsoft Project » Project 2019

Microsoft Project 2019

Het softwarepakket voor projectbeheer

Microsoft Project is een management-softwarepakket dat primair bedoeld is om projectmanagers en portfoliomanagers in middelgrote en grote bedrijven te ondersteunen bij het maken van hun planningen. Met Microsoft Project kan je projecten beheren, en specifieker: projecten plannen, resources beheren, taken toewijzen en rapporten opstellen. 

Het is een krachtig hulpmiddel bij het efficiënt plannen, toepassen en communiceren van project informatie. In het bedrijfsmatige leven wordt steeds meer projectmatig gewerkt, waardoor eenvoudige, stevige tools zoals MS Project een duidelijke toegevoegde waarde hebben bij het realiseren van de projectdoelstellingen.

Project 2019

Uitgebreide projectplanning

Microsoft Project 2019 biedt een robuuste set tools voor projectplanning en -beheer. Hiermee kunt u projecttaken definiëren, resources toewijzen, tijdlijnen instellen en afhankelijkheden vaststellen. Met de intuïtieve interface kunt u eenvoudig projectplannen maken en wijzigen, wat zorgt voor duidelijkheid en organisatie in uw projecten.

Middelenbeheer

De software maakt efficiënt middelenbeheer mogelijk doordat u middelen over meerdere projecten kunt toewijzen en volgen. U kunt resources toewijzen aan specifieke taken, hun beschikbaarheid bewaken en potentiële resourceconflicten identificeren. Dit helpt het gebruik van middelen te optimaliseren en zorgt ervoor dat de juiste middelen op het juiste moment aan de juiste taken worden toegewezen. 

Schema volgen en bewaken

Microsoft Project 2019 biedt realtime mogelijkheden voor het volgen en bewaken van schema’s. U kunt de projectvoortgang bijwerken, de werkelijke duur van taken volgen en deze vergelijken met de geplande planning. De software signaleert eventuele afwijkingen van het oorspronkelijke plan, zodat u corrigerende maatregelen kunt nemen en projecten op schema kunt houden.

Geavanceerde rapportage en visualisatie

Met Microsoft Project 2019 kunt u gedetailleerde rapporten en visueel rijke grafieken en diagrammen genereren om de projectstatus en voortgang effectief te communiceren. De software biedt aanpasbare rapportageopties, waaronder Gantt-diagrammen, resourcehistogrammen en werklastweergaven, zodat u projectinformatie op een visueel aantrekkelijke en informatieve manier kunt presenteren.

 

Samenwerken

De software ondersteunt samenwerking en teamwerk tussen projectbetrokkenen. Het kan worden geïntegreerd met andere Microsoft-tools zoals SharePoint en Teams, waardoor teamleden naadloos kunnen samenwerken, projectdocumenten kunnen delen en naadloos kunnen communiceren. Dit bevordert effectieve samenwerking, verbetert de communicatie en verbetert de algehele projectefficiëntie.

Risicobeheer

De software bevat functies voor het identificeren, analyseren en beheren van projectrisico’s. U kunt risico’s beoordelen, risico-eigenaren toewijzen en risicobeperkende strategieën implementeren binnen het projectplan. Door risico’s proactief te beheren, kunt u de kans op en de impact van potentiële problemen verminderen, waardoor het succes van het project wordt gegarandeerd.

Integratie met Office 365

Microsoft Project 2019 integreert met Office 365 en biedt naadloze integratie met andere Microsoft-applicaties zoals Excel en PowerPoint. U kunt gegevens uit Excel importeren, visuele rapporten maken met PowerPoint en gebruikmaken van de samenwerkingsmogelijkheden van Office 365 om projectbeheer te stroomlijnen en de productiviteit te verhogen.

Schaalbaarheid en maatwerk

Project 2019 is geschikt voor projecten van verschillende omvang en complexiteit. Of u nu een klein team of een groot project op bedrijfsniveau beheert, de software biedt schaalbaarheid en aanpassingsmogelijkheden om aan uw specifieke behoeften op het gebied van projectbeheer te voldoen. U kunt de software aanpassen aan de processen en workflows van uw organisatie, waardoor u verzekerd bent van een projectmanagementervaring op maat.

Project 2019 licenties

Maak een keuze uit de onderstaande Project licenties.

Aanbod licenties
De onderstaande licentie(s) zijn verkrijgbaar vanuit Vidasoft. Dit betreffen tweedehands Microsoft volumelicenties en zijn tegen aantrekkelijke tarieven leverbaar.

Project 2019 Standard
Project 2019 Professional

Staat de gewenste licentie er niet tussen?
Neem contact op met de licentiespecialisten van Vidasoft. Wij staan u graag te woord.