Home » Microsoft Project » Project 2010

Microsoft Project 2010

Het softwarepakket voor projectbeheer

Microsoft Project is een management-softwarepakket dat primair bedoeld is om projectmanagers en portfoliomanagers in middelgrote en grote bedrijven te ondersteunen bij het maken van hun planningen. Met Microsoft Project kan je projecten beheren, en specifieker: projecten plannen, resources beheren, taken toewijzen en rapporten opstellen. 

Het is een krachtig hulpmiddel bij het efficiënt plannen, toepassen en communiceren van project informatie. In het bedrijfsmatige leven wordt steeds meer projectmatig gewerkt, waardoor eenvoudige, stevige tools zoals MS Project een duidelijke toegevoegde waarde hebben bij het realiseren van de projectdoelstellingen.

Project 2010

Uitgebreide projectplanning

MS Project 2010 biedt een uitgebreide set hulpmiddelen voor projectplanning en -beheer. Hiermee kunt u gedetailleerde projectplannen maken, taken definiëren, afhankelijkheden instellen en middelen toewijzen. De software helpt u realistische tijdlijnen en mijlpalen vast te stellen, zodat projecten goed georganiseerd en op schema liggen.

Resource Management

Met Microsoft Project 2010 kunt u projectresources efficiënt beheren. U kunt resources aan taken toewijzen, hun beschikbaarheid volgen en hun werklast bewaken. De software helpt de toewijzing van middelen te optimaliseren, ervoor te zorgen dat middelen effectief worden gebruikt en overbezetting of conflicten te voorkomen.

Taakvolging en voortgangsbewaking

Microsoft Project 2010 maakt real-time taakvolging en voortgangsbewaking mogelijk. U kunt de taakstatus bijwerken, de werkelijke voortgang volgen ten opzichte van de geplande planning en afwijkingen analyseren. De software biedt visuele indicatoren en rapporten om u te helpen de projectstatus te beoordelen, mogelijke vertragingen te identificeren en indien nodig corrigerende maatregelen te nemen.

Geavanceerde rapportage en visualisatie

De software biedt robuuste rapportage- en visualisatiefuncties. U kunt gedetailleerde rapporten genereren, interactieve Gantt-diagrammen maken en projectgegevens visualiseren via aanpasbare dashboards. Deze visuele representaties helpen de projectstatus, voortgang en belangrijke statistieken effectief te communiceren naar belanghebbenden.

Samenwerking en communicatie

Microsoft Project 2010 vergemakkelijkt samenwerking en communicatie tussen projectteamleden. Het integreert met andere Microsoft-applicaties zoals SharePoint en Outlook, waardoor teamleden projectinformatie kunnen delen, kunnen samenwerken aan documenten en in realtime kunnen communiceren. Dit bevordert effectief teamwerk en stroomlijnt de projectuitvoering.

Integratie met Office Suite

Integratie met Office Suite: Microsoft Project 2010 integreert naadloos met andere Microsoft Office-toepassingen, zoals Excel, Word en PowerPoint. U kunt gegevens uit Excel importeren, rapporten maken met Word en gebruikmaken van de mogelijkheden van PowerPoint voor presentaties. Deze integratie verhoogt de productiviteit, bevordert gegevensconsistentie en vergemakkelijkt naadloze samenwerking.

Risicobeheer

Microsoft Project 2010 bevat functies voor het identificeren en beheren van projectrisico’s. U kunt risico’s beoordelen, risico-eigenaren toewijzen en risicobeperkende strategieën ontwikkelen binnen het projectplan. Door risico’s proactief te beheren, kunt u hun impact op de projectresultaten minimaliseren en het succes van het project verzekeren.

Aanpassing en schaalbaarheid

Microsoft Project 2010 biedt aanpassingsopties om aan te passen aan uw specifieke projectbeheerbehoeften. U kunt de software aanpassen aan de processen, workflows en terminologie van uw organisatie. Bovendien is de software schaalbaar en geschikt voor projecten van verschillende omvang en complexiteit, van kleine teams tot grote initiatieven op bedrijfsniveau.

Project 2010 licenties

Maak een keuze uit de onderstaande Project licenties.

Aanbod licenties
De onderstaande licentie(s) zijn verkrijgbaar vanuit Vidasoft. Dit betreffen tweedehands Microsoft volumelicenties en zijn tegen aantrekkelijke tarieven leverbaar.

Project 2010 Standard
Project 2010 Professional

Staat de gewenste licentie er niet tussen?
Neem contact op met de licentiespecialisten van Vidasoft. Wij staan u graag te woord.