Home » Microsoft Core CAL Suite » Core CAL Suite 2016

Microsoft Core CAL Suite 2016

CAL Suites vereenvoudigen licenties

Een CAL Suite is een enkele licentie die toegangsrechten biedt voor meerdere  Microsoft-software producten. CAL Suite-licenties bieden geen meerdere individuele licenties voor de meegeleverde Microsoft-software producten die de klant kan scheiden en toewijzen aan meerdere apparaten of gebruikers. Net als andere CAL’s kunnen CAL Suites op beide worden gelicentieerd per gebruiker of per apparaat. CAL Suites vereenvoudigen licenties en tracking door het aantal licenties te verminderen. Zo zijn er minder licenties nodig om toegang te krijgen tot Microsoft-software producten. CAL Suites kunnen (afhankelijk van het aantal licenties) interessanter zijn in aanschaf dan de licentiëring van diverse Microsoft producten afzonderlijk.

Core CAL Suite 2016

Wat zijn de voordelen van Microsoft Core CAL Suite 2016?

Hier zijn enkele voordelen van Core CAL Suite 2016:

Kostenbesparing
Met de Core CAL Suite 2016 kunnen organisaties meerdere producten en functies in één bundel aanschaffen, wat vaak voordeliger is dan afzonderlijke licenties voor elk product.

Flexibele toegang
De Core CAL Suite 2016 biedt gebruikers de mogelijkheid om toegang te krijgen tot producten en diensten vanaf verschillende apparaten, inclusief pc’s, laptops, tablets en smartphones.

Samenwerking en productiviteit
De Core CAL Suite 2016 omvat Microsoft Exchange Server voor e-mail en agenda’s, SharePoint Server voor samenwerking en documentbeheer, en Skype for Business (nu Microsoft Teams) voor realtime communicatie en vergaderingen, waardoor de productiviteit van medewerkers wordt verbeterd.

Apparaatbeheer
Met System Center Configuration Manager (SCCM) kunnen IT-beheerders pc’s en apparaten centraal beheren, software implementeren en updates beheren, wat de efficiëntie en veiligheid verhoogt.

Identiteitsbeheer
De Core CAL Suite 2016 omvat Microsoft Active Directory voor het beheren van gebruikersidentiteiten, groepen en toegangsrechten, waardoor het beheer van gebruikers en beveiliging wordt vereenvoudigd.

Bestandsbeveiliging
Met Windows Server en Rights Management Services kunnen organisaties gevoelige informatie beveiligen en controleren wie toegang heeft tot welke bestanden.

Bescherming tegen bedreigingen
De Core CAL Suite 2016 omvat Windows Defender Antivirus en Windows Firewall voor bescherming tegen malware en andere beveiligingsrisico’s.

Collaboratieve communicatie
Met Skype for Business (nu Microsoft Teams) kunnen gebruikers chatten, spraak- en videogesprekken voeren, onlinevergaderingen houden en samenwerken aan documenten, waardoor de samenwerking binnen het team wordt verbeterd.

Tot wanneer worden de licenties van Core CAL suite 2016 ondersteund?

De ondersteuningscyclus voor de Microsoft Core CAL Suite 2016 wordt bepaald door het beleid van Microsoft voor productlevenscycli. Hier zijn de belangrijkste datums met betrekking tot de ondersteuning van de Core CAL Suite 2016:

Mainstream-ondersteuning
De Mainstream-ondersteuning voor Microsoft Core CAL Suite 2016 begon op de releasedatum van de suite en duurde in het algemeen vijf jaar. Tijdens deze fase bood Microsoft reguliere updates, beveiligingsupdates, bugfixes en technische ondersteuning voor de producten en functies die zijn opgenomen in de Core CAL Suite 2016.

Extended-ondersteuning
Na de Mainstream-ondersteuning begon de Extended-ondersteuning, die ook vijf jaar duurt. Tijdens deze periode ontvangt de Core CAL Suite 2016 nog steeds beveiligingsupdates, maar geen nieuwe functies of ontwerpwijzigingen.

CAL Suites 2016 licenties

Maak een keuze uit de onderstaande Core CAL Suite licenties.

Aanbod licenties
De onderstaande licentie(s) zijn verkrijgbaar vanuit Vidasoft. Dit betreffen tweedehands Microsoft volumelicenties en zijn tegen aantrekkelijke tarieven leverbaar.

Core CAL Suite 2016 – User
Core CAL Suite 2016 – Device
Enterprise CAL Suite 2016 – User
Enterprise CAL Suite 2016 – Device
Core CAL 2016 / 2012

Staat de gewenste licentie er niet tussen?
Neem contact op met de licentiespecialisten van Vidasoft. Wij staan u graag te woord.