Waarom kiezen bedrijven en overheden software voor lokaal?

Home » Blog » Waarom kiezen bedrijven en overheden software voor lokaal?

17 mei, 2023

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven ervoor kunnen kiezen om software lokaal uit te voeren in plaats van uitsluitend op cloudgebaseerde oplossingen te vertrouwen.

Gegevensbeheer en -beveiliging

Door lokaal draaiende software krijgen organisaties directe controle over hun gegevens en kunnen ze hun eigen beveiligingsmaatregelen implementeren. Dit kan met name belangrijk zijn voor sectoren met strikte nalevingsvereisten of gevoelige gegevens die moeten worden beschermd. Door gegevens on-premises te houden, kunnen bedrijven hun eigen beveiligingsprotocollen opstellen en volledige zichtbaarheid en controle over hun gegevens hebben.

Prestaties en latentie

In bepaalde scenario’s kan het lokaal uitvoeren van software betere prestaties en minder latentie bieden in vergelijking met toegang tot cloudgebaseerde oplossingen via internet. Dit geldt met name voor toepassingen die realtime gegevensverwerking of interacties met lage latentie vereisen, zoals hoogfrequente handelssystemen of productiecontrolesystemen. Door de software en gegevens op de lokale infrastructuur te houden, kunt u optimale prestaties en responsiviteit garanderen.

Naleving van regelgeving

Sommige bedrijfstakken hebben specifieke wettelijke of wettelijke vereisten die de locatie van gegevens en software bepalen. Bepaalde wetten inzake gegevensbescherming of branchespecifieke voorschriften kunnen van organisaties verlangen dat zij gegevens opslaan en verwerken binnen specifieke geografische grenzen. Door software lokaal uit te voeren, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat deze voorschriften worden nageleefd en de controle over gegevenssoevereiniteit behouden.

Connectiviteit en betrouwbaarheid

Hoewel cloudgebaseerde oplossingen schaalbaarheid en toegankelijkheid bieden vanaf elke plek met een internetverbinding, vertrouwen ze ook op stabiele en betrouwbare internetconnectiviteit. In sommige regio’s of omgevingen met beperkte of onbetrouwbare internettoegang kan het lokaal uitvoeren van software een meer afhankelijke en consistente gebruikerservaring bieden. Lokale infrastructuur kan een hogere beschikbaarheid bieden en mogelijke verstoringen als gevolg van problemen met de internetverbinding elimineren.

Aanpassing en integratie

Door software lokaal uit te voeren, zijn vaak meer aanpassings- en integratiemogelijkheden mogelijk. Organisaties kunnen unieke vereisten hebben of softwarefunctionaliteit moeten afstemmen op specifieke bedrijfsprocessen. Door software lokaal te hosten, hebben bedrijven meer flexibiliteit om de software aan te passen, aan te passen en te integreren met andere interne systemen of tools, waardoor een naadloze workflow en een betere afstemming op hun specifieke behoeften mogelijk wordt.

Het is belangrijk op te merken dat veel organisaties een hybride benadering hanteren, waarbij zowel lokale als cloudgebaseerde oplossingen worden gebruikt om een ​​balans te vinden tussen controle, prestaties en schaalbaarheid. De keuze tussen lokale en cloudgebaseerde implementatie hangt uiteindelijk af van factoren zoals gegevensgevoeligheid, wettelijke vereisten, prestatiebehoeften en de specifieke doelstellingen en prioriteiten van de organisatie.

Specialist in tweedehands volumelicenties

Vidasoft levert software tegen sterk gereduceerde prijzen afkomstig van Nederlandse en andere Europese bedrijven met een overschot aan Microsoft licenties. Dit overschot kan ontstaan door inkrimping, fusies of migratie naar nieuwere versies.

Dit betreffen zakelijke volumelicenties zoals Microsoft Enterprise Agreement, Enterprise Subscription Agreement, Select, Open Value en Open Value subscription contracten. Daarnaast ook nog lopende Open License contracten.

U kunt deze licenties aanschaffen tegen fors lagere tarieven bij Vidasoft. Indien u licenties tekort komt door groei, bedrijfsovernames of een audit, is het niet noodzakelijk om de nieuwste (en dus meest kostbare) versies van software te gaan gebruiken. Of mogelijk is uw budget te beperkt voor de nieuwste versie. In beide gevallen zijn gebruikte licenties een uitstekend alternatief.